הרישיון שלנו מהווה מפתח לניידות שלנו. במדינת ישראל בה התחבורה הציבורית אינה פועלת באופן יעיל וזמין, רישיון הנהיגה מסייע לנו בהגעה לכל יעד ובפעולות בסיסיות כגון קניית אוכל, הגעה לעבודה, הסעת הילדים למסגרות שונות וכד'. על כן, במידה ורישיונכם נפסל, חשוב שתדעו מהן האפשרויות העומדות בפניכם ומהן זכויותיכן, כדי שתוכלו לצאת מהמצב בו אתם נתונים באופן האופטימלי.
על כן, אנו רוצים להציג לכם 'מדריך' למי שרישיונו נפסל ובכך לסייע לכם להשיג את התוצאה הטובה ביותר עבורכם. לנו במשרד עורכי דין אליאס סיילס ניסיון רב שנים ומומחיות ייחודית בדיני התעבורה, ואנו כאן כדי ללוות אתכם בתהליך זה.
מהם הגורמים הפוטנציאלים לפסילת רישיון ומה אפשר לעשות כאשר הרישיון נפסל?
פסילת רישיון יכולה להיגרם ממגוון גורמים, כאשר הבולטים שבהם הינם ביצוע עבירות תעבורה הנחשבות חמורות.
ישנם 3 גופים אשר יכולים להחליט על פסילת רישיונכם והם: 1. הרשות השופטת – בתי המשפט למינהם כולל בית הדין הצבאי. 2. משטרת ישראל, באמצעות קצין בדרגת מפקח ומעלה ובתנאים הקבועים בחוק. 3. רשות הרישוי.
במידה ורישיונכם נפסל תקופת פסילת הרישיון מתחילה להיספר מרגע הפקדת הרישיון בידי הגורם אשר החליט לפסול את רישיונכם. במידה ורישיון הנהיגה לא הופקד, יאסר עליכם לנהוג, אך תקופה זו לא תימנה והיא לא תפחית את תקופת הפסילה שהוטלה עליכם על ידי הגוף הפוסל. לצורך הדוגמא, במידה ובית המשפט הטיל עליכם פסילה בת 6 חודשים, ולא ניגשתם למזכירות בית המשפט בכדי להפקיד את רישיונכם, גם אם בפועל לא נהגתם בתקופה האסורה, תקפות הפסילה לא תתחיל להימנות ויאסר עליכם לנהוג ממועד תחילת הפסילה והיא תסתיים רק בתום 6 חודשים ממועד הפקדת הרישיון בפועל בבית המשפט. בסיטואציה כזו, אדם אשר לא מפקיד את רישיונו עשוי להיות פסול לצמיתות.
במקרים מסוימים, עלולים להיות דברים שיקשו עליכם בהפקדת הרישיון. על כן, אם למשל איבדתם את הרישיון או שאין לכם רישיון תקף להפקיד, עליכם להפקיד תחליף רישיון, תידרשו להפקיד תצהיר מאומת על כך שאין בידיכם רישיון להפקדה. אחרי שתפקידו את התצהיר תקופת הפסילה תתחיל להימנות.
תמה תקופת הפסילה – איך אוכל להחזיר לעצמי את הרישיון?
לאחר תום תקופת הפסילה עליכם לגשת אל משרד הרישוי על מנת להפיק רישיון חדש, ככל שבסיום הפסילה לא תידרשו למבחנים על מנת לחדש את הרישיון, ההליך יהיה די פשוט ויתכן ואף תוכלו להפיק את רישיונכם באינטרנט, ברשיומט, או בדואר. במקרים מסוימים שלא הועבר העדכון מהגוף הפוסל אל משרד הרישוי בדבר מועד סיום פסילתכם, תידרשו להמציא למשרד הרישוי את אישור הפקדת הרישיון בצירוף המסמכים אשר הובילו לפסילה ורק לאחר פעולות טכניות אלו תהיו זכאים לקבל את רשיונכם בחזרה.
במקרים אחרים, בכדי שתחזירו לעצמכם את הרישיון אתם נדרשים להוציא רישיון נהיגה חדש על ידי ביצוע תיאוריה ומבחן מעשי, לתהליך החזרת הרישיון עלולים, לעיתים, להתלוות קשיים בירוקרטיים ובמקרים מסוימים המבקשים להחזיר רישיונם יתקלו בסירובים ובדרישה להמצאת מסמכים רבים.
רישיון הנהיגה הוא המפתח לניידות שלנו ולרווחתנו – ובמצבים בהם נוצר קושי בקבלת רישיונכם בסיום הפסילה מומלץ להיעזר בסיוע משפטי כדי להחזיר אותו
כאמור, אנו תלויים ברישיון הנהיגה שלנו כמעט בכל תחום, באופן יומיומי ואף שעתי. היעדר הרישיון עלול להשפיע לא רק על רווחתנו ונוחיותנו, כי אם גם על מצבנו הכלכלי. לכן, אנו במשרד עורכי דין אליאס סיילס מציעים לכם ליווי וסיוע בהליך זה. משרדנו עוסק רק בתחום התעבורה ואנו בעלי מומחיות ייחודית בתחום.
אז, במידה ורישיונכם נפסל, צרו קשר עכשיו עם משרד עורכי דין אליאס סיילס על מנת שבעזרתנו תוכלו להשיג את התוצאה המקסימלית עבורכם.